Dodávatelia vianočnej výzdoby miest vzišli aj z elektronickej aukcie

22.12.2011 Humenné

Humenné/Vranov/Michalovce 22. decembra (TASR) - Vianočná výzdoba v centrách niektorých zemplínskych miest je v tomto roku bohatšia o nové dekoračné prvky. Potrebné financie pre ich nákup vyčlenili samosprávy zo svojho rozpočtu, iným pomohli sponzori.
K mestám, ktoré v tomto roku do novej dekorácie ulíc a námestí naopak neinvestovali, patrí napríklad Vranov nad Topľou. \"V tomto roku sme ju nedoplnili o žiaden nový prvok. Naposledy sme vianočnú výzdobu rozširovali v roku 2008,\" informovala TASR hovorkyňa vranovskej radnice Eva Mitaľová.
Podobne sú na tom aj v Humennom, ktoré vianočnú výzdobu nedoplnilo o novinky už niekoľko rokov. Podľa slov hovorkyne radnice Slavěny Vorobelovej je aj napriek tomu súčasná dekorácia centrálnej či ostatných častí mesta dostatočná.
Svetelnú výzdobu o niekoľko noviniek doplnilo v tomto roku výlučne za príspevky od sponzorov mesto Michalovce. Nová je dekorácia hlavného stromčeka na námestí a dvoch rastúcich stromov v jeho blízkosti.
\"Na zrekonštruovanom Námestí slobody pri výškovej budove je na troch stĺpoch verejného osvetlenia umiestnená zároveň moderná svetelná napodobenina vianočného stromu. Novým dominantným prvokom námestia sú aj štyri vianočné gule,\" doplnila hovorkyňa primátora mesta Iveta Palečková s tým, že priemer každej z nich je 130 centimetrov.
Ďalšie zemplínske mesto, ktoré žiari v týchto dňoch novou výzdobou, je Snina. Samospráva vyčlenila v tomto roku na nákup svetelných reťazí, girlánd a ďalších dekorácií pre nedávno zrekonštruované centrálne námestie vyše 6400 eur zo svojho rozpočtu. \"Dodávateľa sme vybrali cez elektronickú aukciu. Predpokladaná hodnota zákazky bola cez 10.000 eur bez DPH, takže sme novú výzdobu nakoniec zakúpili výrazne lacnejšie,\" objasnila prednostka mestského úradu v Snine Jana Rosičová.
 

Vyberte región